Skip to content

Ποιός είναι ο Γιώργος Βουλγαράκης

Η οικογένεια «Βούλγαρη», προέρχεται από το Βυζάντιο από το οποίο έφυγε από το λίγο πριν την άλωση της πόλης και εγκαταστάθηκε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Ανάλογα με τον τόπο της εγκατάστασης, η κατάληξη του επιθέτου ποικίλει .
Έτσι η οικογένεια του Γιώργου Βουλγαράκη -που εγκαταστάθηκε στην Κρήτη, συμπλήρωσε την κατάληξη «ακης» στο τέλος του επιθέτου.
Αυτός είναι και ο λόγος που συναντάμε την οικογένεια πολύ συχνά και με τις δύο εκδοχές του επιθέτου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αδελφός του πατέρα του , Γεώργιος , που υπήρξε Βουλευτής Ρεθύμνης, διατήρησε παράλληλα και τα δύο επίθετα. Το ίδιο ισχύει και για άλλα μέλη της οικογένειας ακόμα και σήμερα .
Ο Γιώργος Βουλγαράκης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης και είναι γιος του Απόστολου Βουλγαράκη.
Ο πατέρας ήταν αυτοκινητιστής και ξενοδόχος, ενώ υπήρξε εκ των ιδρυτών του υπεραστικού ΚΤΕΛ Κρήτης.
Αδελφός του πατέρα του ήταν ο Βουλευτής Ρεθύμνης, γιατρός , Γεώργιος Βούλγαρης η Βουλγαράκης , ο οποίος υπήρξε συνεχιστής της πολιτικής παράδοσης -από την πλευρά της μητέρας του, της γνωστής οικογένειας των Τρουλινών.
Ο Γιώργος Βουλγαράκης αφού τελείωσε το σχολείο στο Ηράκλειο (Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο) , σπούδασε αρχικά , στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του
Πανεπιστημίου Πειραιά και αμέσως μετά την απόκτηση του πτυχίου του, εισήχθη στο Νομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Την ίδια περίοδο , γίνεται δεκτός ως υποψήφιος Διδάκτορας στο Οικονομικό Τμήμα του Παν/μιου Αθηνών και παράλληλα εργάζεται ως επιστημονικός βοηθός, δίπλα στον αείμνηστο καθηγητή Κυριάκο Κιουλάφα και ως ερευνητής στο Ινστιτούτο Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).
Λίγα χρόνια αργότερα , αναγορεύεται Διδάκτορας Οικονομικών του Παν/μιου Αθηνών, με θέμα «Ποσοτική Ανάλυση στο Πολιτικό Μάρκετινγκ», αφού προηγουμένως έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε σειρά επιστημονικών συνεδρίων και ειδικών τμημάτων (courses) .
Η εκλογή του ως Βουλευτής στην Α Αθηνών (1989) , η σχεδόν ταυτόχρονη υπουργοποίηση του (Υφυπουργός Περιβάλλοντος) και η θέσπιση του ασυμβιβάστου εργασίας και πολιτικής, δεν του επιτρέπει να ασχοληθεί ενεργά με αντικείμενο των σπουδών του.
Παρ όλα αυτά , συνεχίζει ως άμισθος μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Παν/μιο Αθηνών με τον αείμνηστο καθηγητή Παναγιώτη Παυλόπουλο και ταυτόχρονα συμμετέχει ενεργά στις ερευνητικές μελέτες του Οικονομικού Τμήματος.
Μετά το πέρας της ενασχόλησης του με την ενεργό πολιτική (2009) επανέρχεται στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ως Επιστημονικός Ερευνητής, ως συνεργάτης του εργαστηρίου Λογιστικής Χρηματοοικονομικής ενώ ταυτόχρονα διδάσκει στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, στο Ανοιχτό πανεπιστήμιο Κύπρου, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και ως επισκέπτης στο Ευρωπαϊκό Παν/μιο Κύπρου.
Έχει διδάξει, σε προπτυχιακό αλλά και μεταπτυχιακό επίπεδο (ΜΒΑ) Αρχές Λογιστικής, Χρηματοοικονομική Λογιστική, Τραπεζική Διοίκηση , Διαχείριση Ανθρώπινων Πόρων, Μάρκετινγκ και Καταναλωτική Συμπεριφορά.
Την ίδια περίοδο και αφού παρακολούθησε τα σεμινάρια του Κέντρου Διαμεσολάβησης Πειραιά, αναγορεύτηκε μετά από εξετάσεις, ως πιστοποιημένος Διαμεσολαβητής του Υπουργείου Δικαιοσύνης με ειδικότητα την Τραπεζική Διαμεσολάβηση και λίγο αργότερα ως διαπιστευμένος Διαπραγματευτής από την International Academy of Negotiations.

Ασχολήθηκε από νεαρή ηλικία με τον αθλητισμό, ως αθλητής στην ομάδα καλαθοσφαίρισης του ΟΦΗ καθώς και ως μέλος της ομάδας κολύμβησης και πόλο του ΕΓΟΗ (Ένωση Γυμναστικών Ομάδων Ηρακλείου).
Έχει χρηματίσει, επίσης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ενώ είναι επίτιμο μέλος του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών.
Είναι παντρεμένος με την Συμβολαιογράφο  Κατερίνα Πελέκη και έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά. Την Παυλίνα, τον Αποστόλη, τον Διονύση και την Χάρις.