Περισσότερη σοβαρότητα και συντονισμός

ΕΛΠΙΣ
Η χώρα μας , είναι αλήθεια , δεν είναι συνηθισμένη σε τέτοιας έντασης καιρικά φαινόμενα. Τα προβλήματα μας κυρίως αφορούν πυρκαγιές, σεισμούς , ναυάγια και μέχρι πριν λίγα χρόνια (δηλαδή πριν την ανάπτυξη των οδικών δικτύων ) μεγάλης έκτασης οδικά ατυχήματα.

Βεβαίως , το γεγονός ότι δεν έχουμε τέτοια εμπειρία, δεν σημαίνει ότι πρέπει να βρεθούμε μπροστά στο πρόβλημα για να μάθουμε. Πολλές άλλες χώρες αντιμετωπίζουν συνεχώς τα θέματα αυτά και πριν από μας.

Αυτός ήταν και ο λόγος που ως Υπουργός Δημόσιας Τάξης , είχα ιδρύσει το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ). Είχα καταλάβει τότε, από τις επαφές που είχα με όλους τους ομολόγους μου Υπουργούς, απ’ όλο σχεδόν το κόσμο , που εξ ανάγκης –λόγο των Ολυμπιακών Αγώνων είχα έρθει σε επαφή, ότι έπρεπε να δημιουργηθεί ένα κέντρο ,που να μελετά και να προσφέρει απαντήσεις στο ποιος φορέας κάνει τι , πότε και πως.
Υπάρχουν βέβαια και τα αυτονόητα!

Δεν μπορείς δηλαδή να αφήνεις ανθρώπους εγκλωβισμένους 12 και 14 ώρες στα αμάξια τους , χωρίς νερό και φαγητό και να θεωρείς ότι πρέπει πρώτα
Αυτός είναι το πρώτο σου θέμα;
Ακόμα και έτσι , που ιδιώτες έχουν προφανή ευθύνη (Αττική Οδός πχ) σταματάς σ αυτό; Δεν φροντίζεις τους εγκλωβισμένους ;Γνωρίζεις και το ανακοινώνεις μέρες πριν, ότι θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα . Ότι θα χτυπήσει με πρωτοφανή ένταση το φαινόμενο αυτό, πρέπει να γίνει ο κακός χαμός για να σταματήσεις την κυκλοφορία ;Θα μπορούσα να γράψω πάρα πολλά παρόμοια παραδείγματα, το ζήτημα δεν είναι αυτό. 

Το ζήτημα είναι ότι χρειάζεται περισσότερη ουσία , σοβαρότητα και συντονισμός στην αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών. Δεν χρειάζονται να ιδρυθούν νέοι φορείς. Απλά να κάνουν καλά τη δουλειά τους αυτοί που είναι ήδη αρμόδιοι γι αυτό. Με την κλιματική αλλαγή άλλωστε , δεν θα είναι η τελευταία φορά που βρεθήκαμε μπροστά σε τέτοιου είδους προβλήματα …. να επιληφθεί ο Εισαγγελέας για αναζήτηση ευθυνών !!!